Poslanec Kadúc chce, aby minister školstva vyvrátil podozrenia z klientelizmu

05.04.2013 Bratislava

Nie je vhodnejšie podporiť trénerov a mladé talenty, než investovať 45 miliónov do rekonštrukcie štadiónov, na ktorých nebude mať kto hrať? Aj to sa pýta poslanec hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Miroslav Kadúc vo svojej interpelácií na ministra školstva Dušana Čaploviča. Od ministra žiada, aby vysvetlil rozhodnutie vlády zadotovať rekonštrukciu 20 futbalových štadiónov sumou 45 miliónov eur.
„Osobne vítam akúkoľvek iniciatívu na podporu športu zo strany štátu, považujem ju za potrebnú, ak nie nevyhnutnú. Avšak v čase, kedy sú krízou ohrozené základné funkcie štátu sa môže akákoľvek preferovaná a zároveň neprioritná pomoc javiť ako nezodpovedná,“ píše Kadúc vo svojej interpelácií.
Na konci februára totiž vláda nečakane prijala uznesenie, ktorým rozhodla, že každoročne počas najbližších 10 rokov dá na rekonštrukciu a budovanie futbalových štadiónov 4,5 milióna eur.
Poslanec Kadúc chce, aby minister vyvrátil akékoľvek pochybenia o klientelistickom výbere projektov z toho dôvodu sa pýta, aké boli kritériá výberu konkrétnych miest a štadiónov. „Nie je vhodnejšie podporiť trénerov a mladé talenty, ktoré často so športom končia hlavne kvôli tomu, že rodičia nestíhajú uhrádzať vysoké členské? Akékoľvek investície do štadiónov tak môžu byť zbytočné, ak tam nebude mať kto hrávať, respektíve ak kvalita športových výkonov na novom ihrisku nebude taká, aby ju mal niekto chuť vôbec sledovať,“ vyhlásil Kadúc. Poslanec chce zároveň od ministra školstva vedieť aké sú jeho priority jeho rezortu a akú prioritu prikladá práve podpore športu na Slovensku.

M. Kadúc
 

Vyberte región